شاید شما نیز جزو آن دسته از دوستانی باشید که علاقمند به یادگیری برنامه نویسی اندروید هستند اما نمیدانند از کجا شروع کنند. پیشنهاد ما به شما محیط فوق العاده بیسیک۴اندروید است. بیسیک ۴اندروید به شما کمک میکند در زمان کوتاهتری برنامه نویسی را یادبگیرید و در عین حال از قدرت و سرعت برنامه شما چیزی کاسته نشود.
و اما سایت کویک لرن: این سایت اولین سایتی است که آموزش تخصصی این محیط برنامه نویسی بیسیک۴اندروید را شروع کرد. این سایت آموزشها و تمرینات کاربردی زیادی را برای شما تدارک دیده است تا به شما کمک کند این مسیر را با سادگی هر چه تمام بگذرانید که البته نباید فراموش کرد علاقه شما به یادگیری برنامه نویسی مهمترین عامل پیشرفت شما در این مسیر خواهد بود. در طی سه سال فعالیت این سایت کاربران بسیار زیادی آموزش دیده اند و شاید کمتر روزی باشد که برنامه جدید توسط این توسعه دهندگان در بازار ارایه نشود.
در هر سن و موقعیتی که قرار دارید تفاوت نمیکند. تنها چیزی که نیاز دارید یک دستگاه کامپیوتر و یک گوشی ساده اندروید و صدالبته اشتیاق و علاقه به یادگیری است تا شما هم در دسته کسانی قرار بگیرید که از برنامه نویسی لذت میبرند و از آن کسب درآمد میکنند.
سوالی که در ابتدا ذهن خیلی از کارآموزان را به خود مشغول میکند این است که چرا بیسیک۴اندروید؟ چرا به سراغ جاوا نرویم؟ پیشنهاد ما به شما محیط بی نظیر بیسیک۴اندروید است و اما چرا چنین پیشنهادی داریم؟ جواب خود را بصورت خلاصه در ذیل آورده ایم:
مزیت زبان جاوا
زبان بسیار باقدمت و قدرتمندی است که به عنوان زبان اصلی برنامه نویسی جاوا نیز انتخاب شده است.
عیب جاوا
بخاطر شی گرایی زیاد زبان جاوا باعث شده یادگیری آن سخت باشد و برای نوآموز برنامه نویسی مناسب نباشد. متاسفانه این مشکل باعث شده خیلی از کسانی که تجربه قابل توجه برنامه نویسی نداشته اند با جاوا برنامه نویسی اندروید را شروع کنند و بعد از مدتی زده شوند.
مزیت بیسیک۴اندروید
-سرعت اجرا: سرعت اجرای برنامه ها مثل برنامه های نوشته شده با جاوا است. اگر با فون گپ یا برخی زبانهای دیگر برای اندروید برنامه نویسید سرعت اجرا همانند برنامه های نوشته شده با جاوا نیست. چون کدها در زمان اجرا به کدهای جاوا تبدیل میشود. در بیسیک۴اندروید همزمان با ساخته شدن فایل خروجی تمام کدها به زبان جاوا تبدیل میشود در نتیجه سرعت برنامه هیچ گونه کاهشی نخواهد داشت و کدی که در گوشی شما اجرا میشود کدجاوا خواهد بود نه بیسیک. به عبارت دیگر شما بیسیک مینویسید و جاوا تحویل میگیرید.
– برنامه نویسی برای چند پلتفرم: سه برنامه است که شباهت زیادی بهم دارند:
بیسیک۴جاوا
بیسیک۴آیفن
بیسیک۴اندروید
انتهای اسم هر کدوم مشخص میکنه که خروجی اونها برای چه محیطی خواهد شد. محیط هر سه و زبان هر سه مشترک است اما خوب با تناسب به خروجی ها تفاوتهایی با هم دارند. بهرحال از نقطه مشترک اینها هم میشه استفاده کرد. مثلا شما یه برنامه برای اندروید مینویسید و بعد همان کدها را در بیسیک۴ایفن استفاده میکنید و خروجی ایفن میگیرید. البته بخاطر برخی تفاوتها در ماهیت اندروید و ایفن شاید نیاز باشد حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کدها را تغییر دهید.
– سادگی یادگیری: همانطوری که از اسم بیسیک پیداست یادگیری این زبان بسیار آسان است. البته این آسان بودن نسبت به بقیه زبانهای برنامه نویسی است و الا بیسیک هم نیاز به تمرین دارد. اما چون شی گرایی کمی در این زبان بکار میرود شما خیلی سریع تر از زبانهای دیگر به آن تسلط پیدا میکنید. شاید بصورت کاملا تخمینی بتوان گفت یک پنجم زمان یادگیری جاوا از شما وقت میگیرد.
سرعت در برنامه نویسی: تعداد خط کدهایی که در بیسیک۴اندروید برای انجام یه کار نوشته میشود کمتر از تعداد خطهای انجام همان کار در جاواست. به همان میزان چون تعداد خطها کم میشود خطاها و باگها نیز کمتر میشود. همه اینها باعث سرعت بیشتر در برنامه نویسی میشود. به عنوان مثال میخواید یک فایل رو از یه مسیر به مسیر دیگر کپی کنید. در جاوا برای چنین کاری حدود هشت تا ده خط کد لازم است که همه اینها در بیسیک یک خط کد خواهد شد.
قدرت بیسیک۴اندروید: در بیسیک۴اندروید خیلی از کدها قبلا بصورت بسته بندی و با عنوان کتابخونه در اختیار شما هستند که شما رو از نوشتن خطهای بسیار زیاد برنامه نویسی راحت میکنند. اگر مجموعه کد مفیدی برای زبان جاوا باشد نیز میتواند آنرا به کتابخانه تبدیل کرد و بعد در بیسیک۴اندروید استفاده کرد.
عیب بیسیک۴اندروید
عیبی که میتوان برای بیسیک۴اندروید ذکر کرد پولی بودن آن است. جاوا کاملا رایگان است اما بیسیک۴اندروید بخاطر خدمات بیشتری که توسط این زبان فراهم میشود نیاز به پرداخت هزینه دارد که البته همیشه بعد از یکی دو روز از ارایه نسخه جدید کرک آن نیز عرضه میشود و جای نگرانی نیست.